Pokrętło regulacji fotela

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wujamateo
    Classic
    • 2017
    • 0

HAKSIU, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=3366
    Dostosuj się do obowiązującego wzoru, w przeciwnym wypadku temat poleci do kosza.
    P.S. kupiłeś porządne autko z dobrych rąk.
  • wujamateo
    Drive
    • 2014
    • 69

Witam, od zakupu swojej Octavii przy fotelu pasażera nie było pokrętła regulacji fotela. Staram się teraz dokupić takie pokrętło, w załączniku.

Mam pytanie, czy takie pokrętło będzie pasowało? Bo w te "fasolki" nie będzie to wchodziło,tylko na zewnątrz ( otwory oznaczone na czerwono,czy na niebiesko) ?
    Chodzi mi o takie bolce z tyłu pokrętła plastikowego, w które oznaczenia będzie wchodzić będą? czerwone,czy niebieskie?
    Załączone pliki

Komentarz

• kazhuya
      Classic
      • 2014
      • 13

Będzie pasowało.

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

wujamateo, Na pokrętle w linku od tyłu masz 6 jakby zaczepów.3 mniejsze i 3 większe.Teraz dopasuj je do twojego na zdjęciu gdzie masz 6 wycięć,3 krótsze i 3 dłuższe
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• wujamateo
          Drive
          • 2014
          • 69

dzięki wielkie

[ Dodano: Pon 09 Lut, 15 17:17 ]
          aniol, włożyłem te pokrętło i normalnie się pochyla fotel, tylko że te pokrętło nie chce się na stałe trzymać, tzn jak trzymam ręką,to jest ok, a jak puszcze to spada. Włożyłem te zaczepy krótsze i dłuższe i tak ładnie trzyma się, ale jak puszczę,to opada. Nie chce nic połamać, dlatego nie siłę nie wpychałem jeszcze tego..
          Wolałem się dowiedzieć, czy to delikatnie powinno wejść, czy popukać mocniej te pokrętło,jak będzie siedziało na tych zaczepach? Wymieniał ktoś taką pierdołkę?
          Bo montaż powinien być prosty, i jest do momentu w którym jest dylemat,czy puknąć mocniej, czy nie połamać i jakimś sposobem to włożyć?

[ Dodano: Wto 10 Lut, 15 13:29 ]
          jakby ktoś też próbował zamontować pokrętło,to nie ma co się przejmować, siłowo trochę podejść trzeba

Komentarz

Pracuję...